Bašić zaustavljen u drugom kolu kvalifikacija za US Open

Kvalifikacije za US Open

Bašić zaustavljen u drugom kolu kvalifikacija za US Open

D. Rakanović

Bosanskohercegovački teniser Mirza Bašić nije uspio da se plasira u treće kolo kvalifikacija za US Open. 

Bašić (169. ATP) je u drugom kolu poražen od njemačkog tenisera Cedrik-Marcela Stebea sa 6:3, 6:4, nakon sat i 28 minuta igre.

Nijemac je već u drugom gemu oduzeo servis protivniku. Bašić je pokušao u nastavku seta da se vrati, imao je break šanse u petom i devetom gemu, ali je Stebe sačuvao stečenu prednost i stigao do vodstva u setovima (6:3). 

Bašić već na startu drugog seta gubi svoj servis. Nakon toga obojica tenisera čuvaju svoj servis sve do osmog gema, kada Bašić uspijeva da iskoristi break šansu. Ipak, u narednom gemu Bašić nije uspio da potvrdi break, pa je Nijemac servirao za pobjedu. Imao je Bašić u posljednjem gemu jednu break loptu, ali se protivnik odbranio i došao do pobjede. 

Stebe (106. ATP) će u posljednjem kolu kvalifikacija za posljednji Grand Slam turnir sezone igrati protiv Alejandra Gonzalesa koji je bio bolji od Marca Trungellitija sa 7:5, 6:3. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi