Bautista - Agut i Rosol za oproštaj od zemljane podloge

U finalu Stuttgarta

Bautista - Agut i Rosol za oproštaj od zemljane podloge

U finalu ATP turnira u Stuttgartu koji se ove godine posljednji put igra na zemljanoj podlozi, sutra će igrati Roberto Bautista i Lukas Rosol. 

Bautista je u dva seta sredio Fabia Fogninia, dok je Rosol također u dva bio bolji od Mikhaila Youzhnog. 

Španac Bautista je za pobjedu trebao 73 minute. U prvom setu je poveo 3:0, u drugom je napravio break za 5:4. U desetom gemu je Fognini imao tri break lopte, sve tri je propustio, pa je Bautista iskoristio svoju prvu meč loptu. 

Rosol i Youzhny su ponudili publici nešto drugačiji meč. U prva četiri gema Rosol je dva puta izgubio servis. Youzhny je imao 4:1, dvije lopte za 5:1. Nakon što se Rosol izvukao u tie breaku Rus nije imao šanse. Do 3:2 u drugom setu meč je bio otvoren, a onda je Rosol dobio četiri gema zaredom.

Rosol je trenutačno 48. teniser svijeta. Prošle godine je osvojio Bukurešt, a ove je poražen u finalu. Bautista je bolje plasiran za 25 mjesta, ima jedan naslov u karijeri iz Hertogenboscha.

Polufinala:
Lukas Rosol (Cze) - Mikhal Youzhy (Rus, 2) 7-6(3), 6-2
Roberto Bautista (Spa, 3) - Fabio Fognini (Ita, 1) 6-3, 6-4 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.