Bautista-Agut poražen od 266. tenisera svijeta

ATP Moskva

Bautista-Agut poražen od 266. tenisera svijeta

Španski teniser Roberto Bautista-Agut eliminisan je danas u 2. kolu ATP turnira u Moskvi od 266. tenisera svijeta, Rusa Alexandrea Bublika sa 2:0 u setovima.

Iako je bio veliki favorit u ovom meču obzirom da je 13. teniser svijeta, Bautista-Agut je odigrao jako slab meč te je propustio priliku da se plasira u četvrtfinale ovog turnira iz serije 250.

Bublik je prvi set osvojio uvjerljivo nakon što je napravio dva brejka te set dobio sa sigurnih 6:2.

U drugom setu viđena je velika borba i čak sedam brejkova. Četiri je napravio ruski teniser, dok je Španac napravio jedan manje. Bublik je na kraju slavio sa 7:5 i plasirao se u četvrtfinale.

Tamo ga čeka Carreno-Busta kojem je nešto ranije danas Džumhur predao meč početkom drugog seta.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi