Bautista-Agut poslao Nishikorija kući
Foto: EPA

Iznenađenje na Wimbledonu

Bautista-Agut poslao Nishikorija kući

M. Šljivak

Španac Roberto Bautista-Agut plasirao se u osminu finala na Wimbledonu. On je danas pobijedio devetog tenisera svijeta, Japanca Keija Nishikorija sa 3:1, po setovima 6:4, 7:6, 3:6 i 6:3 i zasluženo ide u narednu fazu takmičenja.

Nishikori je u ovaj meč ušao kao veliki favorit. Ipak, Bautista-Agut je pokazao da je sve bolji i na travi, pa je odigrao zaista izuzetan meč.

Prvi set je donio zaista veliku borbu. Oba tenisera su prikazala sjajan tenis, a u 10. gemu prvog seta dolazi i do prvog breaka. Španac je iskoristio dvije set lopte i osvojio je prvi set sa 6:4.

Odličan tenis viđen je i u drugom setu. Veoma lako je ovaj set mogao otići na obje strane, a pobjednik se odlučio u tie-breaku. Uspio je španski teniser da bolje odigra ovaj dio seta i došao je do velikih 2:0 u setovima.

Nishikori se vratio u trećem setu. Dobio je set sa 6:3 i činilo se u tim trenucima kako Japanac ima snage za preokret. 

Uspio je napraviti break u prvom gemu četvrtog seta. Poveo je s 2:0 u gemovima, ali je zatim potpuno stao. Španac je dominirao do kraja ovog seta, koristio je svaku grešku protivnika, te je ovaj dio igre dobio sa 6:3, te je prošao u osminu finala Wimbledona.

ATP, 3. kolo:

Bautista - Nishikori 3:1 (6:4, 7:6, 3:6, 6:3)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi