Bautista: Damir je igrao pametno, imao je lukava rješenja

Španac o finalu

Bautista: Damir je igrao pametno, imao je lukava rješenja

E. Škorić

Bh. teniser Damir Džumhur poražen je u svom prvom ATP finalu.

Džumhur igra sjajan tenis u posljednje vrijeme, a bolji od njega bio je Roberto Bautista-Agut, koji je slavio sa 6:4, 6:4. 

"Vrlo sam sretan. Ovo je bila velika sedmica za mene. Igrao sam dobar tenis i nisam izgubio set. Finale je bilo jako teško. Damir je odigrao jako pametno, imao je lukava rješenja. Uspio sam zadržati koncentraciju pod pritiskom. Bio sam malo zabrinut, gubio sam svoj servis, ali sve u svemu, dobro je ispalo", rekao je Bautista-Agut.

"Winston-Salem je savršen za moj stil igre. Drago mi je što sam pobijedio, sada sam fokusiran na pripreme za US Open. Želim i tu pružiti dobre partije".

Španac je trenutno 15. igrač svijeta, a ovo mu je bila peta titula i prva u ovoj godini.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi