Becker diže u nebesa Federera

Pohvale na račun Švajcarca

Becker diže u nebesa Federera

Proslavljeni njemački teniser Boris Becker divi se ostvarenjima Rogera Federera u njegovim poznim teniskim godinama.

Becker je izjavio da Švajcarac igra u životnoj formi, te ga je uporedio sa sportskim veličinama poput Pelea, Michaela Jordana i Muhammada Alija.

"Uporedio bih Federera sa sportskim veličinama kao što su Pele, Michael Jordan i Muhammad Ali, prevazišao je i taj nivo. On radi nešto što bi se nekada nazvalo nemogućim, privlači milione novih obožavatelja koji razumiju kakav je osjećaj kada polako stariš. On je vratio vrijeme. Igra i izgleda kao da ima 25 godina, ali u njegovom pasošu stoji 35. To je predivno", rekao je Becker. 

Federer je u karijeri osvojio 91 titulu, od toga 18 na najvećim turnirima. Ove sezone trijumfovao je na Australian Openu, a potom je bio najbolji u Indian Wellsu i Miamiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi