Becker: Federer je favorit na Wimbledonu

Tako smatra Nijemac

Becker: Federer je favorit na Wimbledonu

Teniski sladokusci uskoro će doći na svoje jer se približava treći Grand Slam sezone - Wimbledon.

Ovogodišnji Wimbledon igrat će se od 3. do 16. jula, a nekadašnji njemački teniser Boris Becker smatra da će Roger Federer bez većih problema trijumfovati na ovom turniru. 

Podsjetimo, Federer je odlučio da preskoči ovogodišnji Roland Garros.

"Da sam njegov trener, također bi mu preporučio da preskoči Roland Garros. Ne bi imalo smisla da igra ovdje. Toliko je dugo dominirao, ima 35 godina i od početka smatram da je dobro što je propustio turnire prije trave. Vrlo vjerovatno će osvojiti Wimbledon. Osvojio je Australian Open, Indian Wells i Miami, pa je napravio pauzu. Sve je izvjesnije da će doći do 19. Grand Slam titule", rekao je Becker.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi