Bedene bolji od Haasea, Đere iznenadio Troickog

ATP Budimpešta

Bedene bolji od Haasea, Đere iznenadio Troickog

Aljaž Bedene izborio je plasman u četvrtfinale ATP turnira u Budimpešti. 

Naturalizovani Britanac iz daljeg takmičenja izbacio je Holanđanina Robina Haasea, savladavši ga sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4).

Bedene, 68. igrač svijeta, u oba seta je napravio po jedan brejk. 

U četvrtfinalu Bedene će igrati protiv boljeg iz duela u kojem se sastaju Damir Džumhur i Ivo Karlović. Taj meč na programu je od 14.15 časova.

Iako je osvojio prvih pet gemova u duelu sa sunarodnikom Laslom Đereom, drugi reket Srbije Viktor Troicki poražen je u dva seta u osmini finala Budimpešte.

Đere, trenutno 184. na ATP listi, slavio je nakon velikog preokreta (7:5, 6:2) i tako zakazao duel sa pobjednikom meča Fucsovics - Verdasco.

Turnir u Budimpešti igra se za nagradni fond od 482.060 evra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi