Bedene ipak prejak za Brkića

Naš teniser se oprostio od Australian Opena

Bedene ipak prejak za Brkića

Bh. teniser Tomislav Brkić poražen je u drugom kolu kvalifikacija za Australian Open od Aljaža Bedenea rezultatom 2:0 (6:0, 7:6).

Slovenac je bio impresivan u prvom setu za čije osvajanje mu je bilo potrebno svega 19 minuta. Naš teniser nije uspio ništa učiniti u prvom setu koji je završen rezultatom 6:0.

Drugi set donosi mnogo bolju igru Brkića koji u sedmom gemu pravi brejk i dolazi do 4:3. Ostaje žal što brejk nije potvrđen u narednom gemu kojeg je Brkić servirao. Naš teniser imao je 40:15 i dva puta prednost i šansu da ode na 5:3 ali se Bedene svaki put vraćao i na kraju poravnao na 4:4.

Drugi set je rješavan tie-breakom u kojem je više uspjeha imao Slovenac koji je slavio sa 7:2.

Svakako da se i plasman u drugo kolo kvalifikacija može smatrati uspjehom za Brkića kojem će pobjeda ostvarena u prvom kolu kvalifikacija na prvom Grand Slamu na kojem učestvuje sigurno biti vjetar u leđa u nastavku karijere.

Australian Open:

Alaž Bedene - Tomislav Brkić 2:0 (6:0, 7:6) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.