Bellucci iznenadio Nishikorija, Dolgopolov bolji od Ferrera

ATP Rio de Janeiro

Bellucci iznenadio Nishikorija, Dolgopolov bolji od Ferrera

Brazilski teniser Thomaz Bellucci ostvario je veliku pobjedu na ATP turniru u Rio de Janeiru.

Bellucci, 76. igrač na ATP listi, savladao je na startu turnira Japanca Keija Nishikorija sa 2:0 u setovima (6:4, 6:3), nakon sat i 20 minuta igre.

Za osvajanje prvog seta Brazilcu je bio dovoljan jedan brejk, koji je napravio u devetom gemu. U drugoj dionici je bio još ubjedljiviji, rivalu je tri puta oduzimao servis, a pretrpio je samo jedan brejk.

U osmini finala Bellucci će igrati protiv sunarodnika Thiaga Monteira.

Među 16 najboljih plasirao se i Ukrajinac Alexandr Dolgopolov, koji je u dva seta savladao španskog veterana Davida Ferrera (6:4, 6:4).

Italijan Fabio Fognini bio je bolji od Španca Tommyja Robreda (6:2, 6:4), dok je osmi igrač svijeta, Austrijanac Dominic Thiem, savladao Janka Tipsarevića iz Srbije (6:4, 7:5).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi