Belluci prošao u četvrtfinale ATP Moskve

Slavio protiv Kuznetsova

Belluci prošao u četvrtfinale ATP Moskve

Brazilski teniser Thomaz Belluci prošao je u četvrtfinale ATP turnira u Moskvi nakon današnje pobjede protiv Rusa Andreyja Kuznetsova sa 2:1 u setovima.

Belluci je prvi set riješio u svoju korist nakon što je napravio brejk u četvrtom gemu te do kraja zadržao svoj servis za pobjedu od 6:3.

Drugi set imao je sličan scenario samo što je na kraju pripao ruskom teniseru. Kuznetsov je napravio brejk u osmom gemu te je na kraju slavio također sa 6:3.

Ipak, Belluci je imao nešto više znanja i koncentracije u odlučujućem setu pa je na kraju uspio na vrijeme da napravi brejk i slavi sa 6:3.

U četvrfinalu će igrati protiv Nijemca Philippa Kohlschreibera.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi