Berankis: Čeka nas težak protivnik, ali ovo je Davis Cup

I Litvanci vjeruju u pobjedu

Berankis: Čeka nas težak protivnik, ali ovo je Davis Cup

Litvanci su u Davis Cupu prisutni od 2004. godine. Dobar dio vremena proveli su u III grupi, 2008. godine su izborili II, nakon čega su zaustavljeni u četvrtfinalu, godinu kasnije u polufinalu. Nakon poraza od Maroka 2011. godine, opet se vraćaju u III grupu. Od prošle godine su Litvanci ponovo u grupi II, do polufinala su stigli preko Norveške i Južne Afrike.

Najveća zvijezda reprezentacije je Ricardas Berankis, trenutačno 124. igrač svijeta. Prije dvije godine je
igrao finale ATP turnira u Los Angelesu, prošle je bio 67. na svijetu. Ove godine je Berankis igrao četvrtfinale ATP turnira u Munchenu, te je osvojio Challenger u Astani. U Davis Cupu Berankis je na omjeru  17-5 (u singlu), ukupno na 21-10.

" Očekujem da svi pružimo maksimum. Nadamo se najboljem, očekujemo pobjedu. Igramo protiv jakog i atraktivnog protivnika, prvi reket BiH je Damir Džumhur  Džumhur koji je poznat igrač širom svijeta. Međutim, ovo je Davis Cup i sve je moguće " izjavio je Ricardas Berankis

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.