Berdych: Bašić je bio sjajan u prvom setu
FOTO: EPA

Češki teniser u 3. kolu Australian Opena

Berdych: Bašić je bio sjajan u prvom setu

A. Beganović

U 2. kolu prvog Grand Slama sezone, Australian Opena, češki teniser Tomas Berdych bio je bolji od bosanskohercegovačkog tenisera Mirze Bašića.

Slavio je Berdych sa 3:0 (6:4, 6:0, 6:3), a nakon meča bio je zadovoljan.

"Protiv igrača koji dolaze iz kvalifikacija ponekad zna biti neugodno igrati. Odigrali su već tri meča u kvalifikacijama, jedan u glavnom turniru i može se reći da su u dobrom ritmu", izjavio je Berdych nakon meča.

"Znao sam da moj protivnik uz dobar servis ima i agresivnu igru i tu sam morao biti bolji. Igrao je sjajno u prvom setu, iako sam stalno bio u igri na njegovom servisu nisam uspio osvojiti break do samog kraja. Nakon toga je bilo lakše", dodao je češki teniser.

Podsjetimo, u 3. kolu Australian Opena Berdych će igrati protiv  boljeg iz meča Kyrgios - Cuevas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi