Berdych, Goffin i Querrey lako do trećeg kola

Miami Open

Berdych, Goffin i Querrey lako do trećeg kola

D. Rakanović

Tomas Berdych plasirao se u treće kolo ATP turnira u Miamiju nakon što je danas savladao Andreya Rubleva u dva seta (6:3, 6:2).

Čeh je lagano savladao Rubleva, a na terenu je proveo samo 73 minuta. 

U trećem kolu Berdych će igrati protiv Gillesa Mullera, koji je danas bio bolji od Andreasa Seppija sa 2:0 u setovima (7:6, 7:6).

David Goffin je u drugom kolu savladao je Dariana Kinga sa 2:0 (7:5, 6:1) u setovima, pa ga u narednom kolu očekuje duel sa Diego Sebastianom Schwartzmanom.

Amerikanac Sam Querrey je eliminisao Tommyja Robreda sa 2:0 (6:2, 6:3) u setovima. Zanimljivo da je meč trajao samo 53 minuta. U narednom kolu Querrey će igrati protiv pobjednika duela Mikhaila Kukuhkina i Roberta Bautiste-Aguta.

Masters u Miamiju igra se za nagradni fond od 6.993.450 dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi