Berdych i Rosol osvojili bod nakon sedam sati

Maratonac u Genevi

Berdych i Rosol osvojili bod nakon sedam sati

M. Maksimović

Davis Cup je tenisko takmičenje pogodno za velike priče.Danas je u Genevi ispričana još jedna, a kreaori su bili parovi Švicarske i Češke selekcije.

Aktuelni prvaci su osvojili drugi bod, nakon sedam sati i dvije minute igre.Na kraju je Stanislas Wawrinka odservirao dvostruki na 13.meč loptu Čeha kod rezultata 22:23 u petom setu. Meč je bio pun preokreta, sjajnih poteza, u petom setu su domaćini spašavali meč lopte, ali nisu izdržali, Rosol i Berdych su slavili 4-6,7-5, 4-6, 7-6(3), 22-24.

 

Do sada su najduži meč u Davis Cupu odigrali u konkurenciji parova Argentinci Arnold i Nalbandian protiv Kafelnikova i Safina.Tada su Argentinci u polufinalu nakon šest sati i 20 minuta slavili 3:2, bilo je 19:17 u petom setu. Najduži meč na Grand Slamu u parovima su igrali Melo i Sa protiv Hanleya i Ulyetta 3:2, tada je bilo 28:26 u korist Brazilaca.

 

Švicarska - Češka 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.