Berdych izborio polufinalu

Čeh proslavio 450. pobjedu u karijeri

Berdych izborio polufinalu

Čeh Tomas Berdych, izborio je prolazak u polufinale ATP turnira u Miamiu. U četvrtfinalu je Berdych sa 6-4, 7-6(3) savladao Ukrajinca Alexandra Dolgopolova.

Za trijumf je Berdych trebao tri breaka, iako je Dolgopolov prvi oduzimao servis svom protivniku. Vodio je Ukrajinac 1-0, Berdych je odmah vratio svoj servis i do kraja seta ga ja čvrsto držao. U desetom gemu, Berdych je duplim breakom osigurao set. U drugom setu je Berdych još bolje servirao, ukupno 71 posto, na prvom servisu ispustio je pet poena, na drugom tri.

Igrao se tie break nakon što je Berdych spasio set loptu u desetom gemu. U tie breaku je Dolgopolov izgubio prva dva servis gema, mjesta za popravak nije bilo.

Ovom pobjedom je Berdych osigurao povratak u TOP 5 društvo, ukoliko ode do kraja od ponedeljka će biti četvrti na svijetu. Ova pobjeda bila je ukupno 450. pobjeda na Touru, čime je postao deveti aktivni igrač kojem je to pošlo za rukom.

Četvrtfinale:
Tomas Berdych (Cze, 7) - Alexandr Dolgopolov (Ukr, 22) 6-4, 7-6(3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.