Berdych nakon velike borbe pobjedio Almagra

Češka izjednačila na 1:1

Berdych nakon velike borbe pobjedio Almagra

M. Maksimović

Češka je ipak na kraju prvog dana finala Davis Cupa stigla do izjednačenja.Tomas Berdych je nakon velike borbe u pet setova pobjedio Nicolasa Almagra.Tako je nakon prvog dana finala u Pragu imamo očekivanih 1:1

Tomas Berdych je dan ranije na pres konferenciji puno pričao, činilo se kako je uvjeren prije svega u svoj nastup, međutim do pobjede je došao teško.Imao je priliku, break prednosti u četvrtom setu i break loptu za 4-1.Španac je to spasio i set je odlučen u tie breaku.

 

Almagro je u tie breaku krenuo silovito, poveo je 5-0, ali se Berdych približio na 5-3.Izvukao je Berdych još dvije set lopte Almagra, ali ne i treću.U petom setu Berdych pravi break za 4-2, ali u narednom gemu posao ne završava.Španac se za trenutak vraća u meč, ali samo do narednog gema. Nakon propuštenih prilika u četvrtom i ranije u petom setu, Berdych sebi nije dozvolio još jedan ri-break pa je sa 6-3 zaključio meč nakon tri sata i 58 minuta igre. 

 

Češka - Španija 1:1

Radek Stepanek - David Ferrer 3-6,4-6,4-6 

Tomas Berdych - Nicolas Almagro 6-3,3-6,6-3,6-7(5),6-3

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.