Berdych naslovom u Stockhlomu korak bliže Londonu

10. titula Tomasa Berdycha

Berdych naslovom u Stockhlomu korak bliže Londonu

U direktnom duelu kandidata za London, Tomas Berdych je pobjedio Grigora Dimitrova u finalu Stockholma 5-7, 6-4, 6-4. Berdychu je to 10. naslov u karijeri, dok je Dimitrov ostao na tri naslova ove sezone.

U sedmom gemu prvog seta Berdych je došao na 15:40 i odmah je iskoristio svoju priliku za 4-3. Berdych je vodio 5-3, ali je izgubio set jer je Dimitrov uzeo četiri gema u nizu. Za razliku od prvog seta, break do kojeg je stigao u prvom gemu Berdych je sačuvao do kraja.

Ista stvar se dogodila u trećem setu. Opet je Berdych poveo 1-0, Dimitrov nije bio niti blizu break lopte. Tačnije, Berdych je imao dvije za 3-0. Berdych je odservirao 13 asova, na prvom servisu je uzeo 75 posto poena, na drugom 60, realizacija break lopti je bila na 38 posto (3/8).

Kod Dimitrova je bio broj osvojenih poena na prvom i drugom servisu bio skoro jednak (61-64%).
Što se tiče break lopte, Bugarski teniser je imao šest break lopti, iskoristio je jednu manje od Berdycha.

Finale:
Tomas Berdych (Cze, 1) - Grigor Dimitrov (Bug, 2) 5-7, 6-4, 6-4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.