Berdych se uplašio i izgubio od velikog Federera
Foto: EPA

Dramatičan meč

Berdych se uplašio i izgubio od velikog Federera

Legendarni švicarski teniser Roger Federer večeras je došao do još jedne velike pobjede u ovoj godini savladavši Tomasa Berdycha sa 2:1 u četvrtfinalu ATP turnira u Miamiju.

Federer je sjajno otvorio meč i napravio je brejk već u prvom gemu, nakon kojeg je bio veoma siguran na svom servisu. U sedmom gemu prvog seta, Švicarac je napravio novi brejk i poveo sa 5:2, da bi u narednom sigurnim servisom došao do 6:2 i vodstva od 1:0 u setovima.

U drugom setu viđena je mnogo ravnopravnija borba dvojice tenisera, koja je odlučena u osmom gemu kada je Berdych napravio brejk koji mu je bio dovoljan za poravnanje na 1:1 (6:3).

U odlučujućem, trećem setu prvi brejk je napravio Federer, koji je poveo sa 4:2, a potom i 5:3. Švicarac je servirao za pobjedu, ali je Berdych napravio brejk 'sa nulom' i nakon toga izjednačio rezultat na 5:5. U desetom gemu, Federer je imao jednu meč loptu, ali se češki teniser spasio.

Pobjednika je odlučio tie-break, u kojem je viđeno mnogo minibrejkova. Berdych je vodio sa 6:4 i imao je dvije meč lopte, ali je Federer potom vezao četiri poena i u velikom stilu došao do pobjede. Berdych je bio sjajan, a meč je završio na najgluplji mogući način napravivši duplu servis grešku, pa je Roger u tie-breaku slavio sa 8:6 i na kraju se stiče dojam da se Čeh uplašio pobjede nad velikim protivnikom.

Federer će se u polufinalu Miamija sastati sa boljim iz duela Zverev - Kyrgios.

ATP Miami, četvrtfinale:
Federer - Berdych 2:1 (6:2, 3:6, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi