Berdych: Trava nikako ne može biti sporija od šljake

Češki teniser

Berdych: Trava nikako ne može biti sporija od šljake

Češki teniser Thomas Berdych smatra da trava nikako ne može biti sporija od šljake, uprkos tome što su mnogi teniseri izjavili da je podloga na ovogodišnjem Wimbledonu sporija od one na Roland Garrosu.

"Sigurno je da se brže igra na travi jer loptica niže odskače. Nekada i tereni na šljaci mogu da budu veoma loši, na šljaci loptica više odskače. Ovdje ako udarite spin, da odskočiće više također, ali ako udarite ravno ostaće ravno i to posebno kada je vrijeme suho. Ne vidim kako su to spori tereni. Da, postoji trend da su tereni sporiji nego što su bili pre 10 godina kada sam počinjao. Malo su drugačiji, ali mislim da su dobri tereni za sada", rekao je Berdych pa nastavio:

"Mislim da je drugi ponedjeljak na Wimbledonu najbolji dan za tenis. Ako me neko pita kada je najbolji dan da ode gledati tenis, ja bih rekao drugi ponedjeljak na Wimbledonu jer tada možete vidjeti i muškarce i djevojke u osmini finala. Vidite mnogo mečeva, a nema mnogo gužve", rekao je Berdych.

Podsjetimo, on će u osmini finala igrati protiv Austrijanca Dominica Thiema.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi