Berlocq preokretom do titule u Oeirasu

Berdych izgubio nakon što je prvi set dobio 6-0

Berlocq preokretom do titule u Oeirasu

Fabio Fognini je izgubio titulu u Munchenu kao prvi nositelj, isto se dogodilo Tomasa Berdychu u Oeirasu. Nakon velike borbe koja je trajala dva sata i devet minuta Carlos Berlocq je pobjedio Berdycha 0-6, 7-5, 6-1.

Nakon što je Berdych dobio prvi set nakon 28 minuta bez izgubljenog gema malo ko je mogao očekivati veliki preokret Argentinca. Berlocq nije odustajao. Odmah je na početku drugog seta stigao do breaka. Berdych je uzvratio u šestom, a onda opet ide break na break. Na kraju je Argentinac i treći put uzeo servis
Berdychu u 11-tom gemu. Čeh se nije oporavio nakon gubitka seta, pa je u trećem setu četiri puta gubio svoj servis.

Finale:
Carlos Berlocq (Arg) - Tomas Berdych (Cze, 1) 0:6, 7-5, 6-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.