Bez iznenađenja u Aucklandu

ATP Auckland, 1. kolo

Bez iznenađenja u Aucklandu

M. Šljivak

Prvo kolo ATP turnira u novozelandskom Aucklandu nije donijelo iznenađenja. Favoriti su uglavnom prošli dalje, a jedino manje iznenađenje je pobjeda Tunižanina Maleka Jazirija nad Argentincem Diegom Schwartzmanom.

Argentinski teniser je kao favorit ušao u ovaj meč. Međutim, Jaziri je odigrao zaista sjajno, te je slavio s 2:0, po setovima 7:6 i 6:3.

Šesti nostielj Feliciano Lopez iz Španije je uz male probleme pobijedio 1035. tenisera svijeta, domaćeg igrača Micahela Venusa.

Novozelanđanin je dobio prvi set sa 6:3, ali je Lopez spriječio iznenađenje i dobio je naredna dva za plasman u narednu fazu turnira.

Dalje je prošao i sedmi nositelj Steve Johnson, koji je lagano pobijedio Stephanea Roberta iz Francuske sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:3.

ATP Auckland, 1. kolo:

Johnson - Robert 2:0

Tearney - Haase 0:2

Zeballos - Vesely 0:2

Jaziri - Schwartzman 2:0

Lopez - Venus 2:1

Mmoh - Brown 1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi