Bez milosti prema sestri: Sereni sedma titula u Australiji

Oborila rekord Steffi Graf

Bez milosti prema sestri: Sereni sedma titula u Australiji

Amerikanka Serena Williams pobjednica je prvog Grand Slam turnira ove sezone Australian Opena nakon što je u finalu slavila protiv sestre Venus sa 2:0 u setovima.

Bio je ovo ukupno 29. meč sestara Williams, a Serena sada ima 17 pobjeda. Mlađa od dvije sestre je bila favorit u ovom meču, a tu ulogu je bez većih problema opravdala na terenu na razočaranje mnogih neutralaca koji su se nadali zanimljivijem meču.

Prvi set je počeo veoma čudno jer su obje teniserke izgubile prva dva servis gema. Prva koja je uspjela osvojiti svoj servis gem bila je Venus te je povela sa 3:2. Ipak, odmah nakon toga Serena joj je uzvratila pa je nakon toga napravila još jedan brejk i povela sa 5:3. Kasnije je Venus dobila svoj servis gem, ali nije uspjela vratiti brejk pa je Serena povela sa 1:0 u setovima.

Drugi set donio je daleko bolju igru obje teniserke na servisu, a jedini brejk viđen je u sedmom gemu, a napravila ga je Serena. Venus do kraja meča nije imala nikakvu šansu da se vrati, a sve što je uspjela učiniti je osvojen gejm na svoj servis. Rezultat u drugom setu bio je 6:4.

Bila je ovo sedma titula za Serenu u Australiji, a ukupno 23. na Grand Slam turnirima čime je pretekla legendarnu Steffi Graf koja je imala 22 titule. S druge strane, Venus je ostala na sedam Grand Slam titula u karijeri, a bilo je ovo njeno petnaesto Grand Slam finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi