Bez problema Ferrer i Murray idu dalje

Drugo kolo turnira u Valenciji

Bez problema Ferrer i Murray idu dalje

U današnjim mečevima drugog kola ATP turnira u Valenciji nije bilo iznenađenja. Prvi i treći nositelj, David Ferrer i Andy Murray su prošli dalji bez problema.

Ferrer je za pobjedu protiv zemljaka Fernanda Verdasca trebao malo više od sat vremena i tri breaka. Sva tri su došla u ranoj fazi prvog, odnosno drugog seta. Na kraju je Verdasco ostao na pet osvojenih gemova,
završilo je 6-3, 6-2. Fabio Fognini je Andyju Murray uzeo gem više. Andy je poveo 4-0 u prvom, u drugom je napravio break za 3-2 i na kraju je slavio 6-2, 6-4.

Siguran je i nepostavljeni domaći teniser Pablo Andujar. Dušan Lajović je probao nešto napraviti u drugom setu, vratio je jedan break ali samo za kratko jer je Andujar poveo 5-2. Španac je gem kasnije iskoristio treću meč loptu za krajnjih 6-3, 6-2.

Najbolji meč su odigrali Jeremy Chardy i Alexandr Dolgopolov. Ukrajinac je vratio break zaostatka u trećem setu, ali je Chardy iskoristio novu priliku za 6-5 i prolaz 3-6, 7-6(4), 7-5.

Rezultati 2.kolo:
David Ferrer (Špa, 1) - Fernando Verdasco (Špa) 6-3, 6-2
Andy Murray (VBR, 3) - Fabio Fognini (Ita) 6-2, 6-4
Jeremy Chardy (Fra) - Alexandr Dolgopolov (Ukr) 3-6, 7-6(4), 7-5
Pablo Andujar (Spa) - Dušan Lajović (Srb) 6-3, 6-2
Thomaz Belluci (Bra) - Roberto Bautista Agut (Spa, 6) predao Bautista Agut

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.