Bez Tipsarevića i Lajovića na turniru u Banjaluci

ATP čelendžer Banjaluka 2016

Bez Tipsarevića i Lajovića na turniru u Banjaluci

D. Vejo

ATP ćelendžer Banjaluka 2016 počeo je jučer.

Ovaj turnir, prerastao je u tradiciju jer već unazad nekoliko godina, svakog septembra grad na Vrbasu posjeti nekoliko stotina ljudi samo kako bi gledalo najbolje tenisere u zemlji i regionu kada igraju na terenu TK Mladost. 

Ovogodišnji devetodnevni turnir počeo je jučer, a nagradni fond koji će teniseri raposdjeliti iznositi 75.000 dolara.

Iako je najavljivan dolazak srbijanskih tenisera Janka Tipsarevića i Dušana Lajovića, njih dvojica su odlučili da iz privatnih obaveza neće moći prisustvovati ovog teniskom spektaklu. Naime, oni će nastupati na turniru u Rusiji, gdje će pokušati da održe formu.

Prvi nosilac turnira biti će Orsaio Zebaljos, 71. reket svijeta. Pobjedniku ovog turnira pripast će 9.200 eura te 100 ATP bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi