Bh. Davis Cup reprezentacija ponovo  vodi

Bašić i Brkić slavili u dublu

Bh. Davis Cup reprezentacija ponovo vodi

E. Škorić

Drugog dana meča teniskih Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine i Grčke odigran je dubl. 

Naš par Mirza Bašić i Tomislav Brkić suprostavili su se Alexandrosu Jakupovicu i Markosu Kalovelonisu. Uspjeli smo povesti sa 2:1 protiv Grka, nakon što je jučer Bašić savladao Jakupovica za 1:0, a onda neočekivano Damir Džumhur izgubio od Kalovelonisa.

Brkić i Bašić imali su danas na Mojmilu dosta problema sa grčkim parom, no srećom uspjeli su doći do pobjede. Grci su dobili prvi set sa 7:5, a u drugom potpuna dominacija naših momaka, koji protivnicima nisu dozvolili nijedan gem (6:0).

U trećem setu naši momci su vodili 5:2, Grci prave break i dolaze do 5:4, no Bašić nije dozvolio dramu. Bio je siguran na svom servisu za vodstvo u setovima (2:1). U četvrtom setu slavili smo sa 7:5 i tako ukupno poveli 2:1 protiv nezgodnih grčkih tenisera.

U nedjelju (sutra) na programu su preostala dva singla. U prvom meču od 13 sati Džumhur igra protiv Jakupovica, a Bašić zatim protiv Kalovelonisa. Pobjednik će u drugom kolu II grupe Euro-afričke zone igrati protiv boljeg iz duela Bugarska - Finska.

Davis Cup, drugo kolo grupe II Euroafričke zone:

Brkić/Bašić (BiH) - Jakupovic/Kalovelonis (Grč) 5:7, 6:0, 6:4, 7:5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.