Bh. stonoteniseri na EP u Gdanjsku

Bh. stonoteniseri na EP u Gdanjsku

E. Škorić

Muška stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak putuje u poljski Gdanjsk, gdje će od 8. do 16. oktobra učestvovati na Evropskom prvenstvu.

Boje naše zemlje u izboru selektora - igrača Vladimira Ivaneka još će  braniti  Srđan Miličević, Adnan Šehić i Admir Duranspahić.

Stonoteniseri BiH će se na EP takmičiti u Challenge diviziji - E-grupa, u kojoj su još selekcije Španije, Bugarske i Norveške.

"Nakon šestodnevnih priprema u Tuzli, naša iskusna i kvalitetna ekipa, predvođena olimpijcem Miličevićem, s optimizmom putuje na EP, gdje će pokušati da prvi put izbori nastup u A-diviziji", kazao je generalni sekretar Stonoteniskog saveza BiH Sead Pašić.

Po njegovim riječima na EP neće putovati naša ženska reprezentacija, jer je u STSBiH ocijenjeno da u ovom trenutku nema odgovarajući kvalitet za takvo veliko takmičenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.