Bh. stonoteniseri sutra putuju u Holandiju

Bh. stonoteniseri sutra putuju u Holandiju

O. Lekić

Muška i ženska stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon održanih priprema u Tuzli u četvrtak putuju u Rotterdam, gdje će od 8. do 15. maja učestvovati na Svjetskom pojedinačnom prvenstvu.

Selektor muške seniorske reprezentacije BiH Vladimir Ivanek pozvao je Srđana Miličevića (Vogošća), Adnana Šehića (Vitez) i Admira Duranspahića (Pariz), a selektor ženske seniorske reprezentacije Igor Mihailović u Holandiju vodi Eminu Hadžiahmetović (Željezničar), Draganu Kerkez (Tuzla) i Majdu Prole (Tuzla).

Potpredsjednik Stonoteniskog saveza BiH Slavko Antonić (Prijedor) će našu zemlju predstavljati kao delegat na kongresu, koji će biti održan za vrijeme prvenstva.

Na SP-u će učestvovati više od 800 takmičara iz 143 države, što je rekord.

Radi nastupa bh. reprezentativaca komesar stonoteniske Premijer lige BiH Sead Pašić odgodio je zadnje kolo prvenstva, koje je bilo na rasporedu 7. i 8. maja, saopćeno je iz Stonoteniskog saveza BiH.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.