Bh. stonoteniserke druge u Vrnjačkoj Banji

Bh. stonoteniserke druge u Vrnjačkoj Banji

A. Beganović

Ženska juniorska stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je ekipno drugo mjesto na Međunarodnom prvenstvu u stonom tenisu za mlade koje se održava od 22. do 25. septembra u Vrnjačkoj Banji (Srbija).

Nakon osvajanja prvog mjesta u grupnoj fazi takmičenja, bh. juniorke su se sastale u finalu s juniorskom selekcijom Srbije, saopšteno je iz Stonoteniskog saveza BiH.

Najbolja bh. juniorka Emina Hadžiahmetović, koja u ekipnom dijelu takmičenja nije izgubila nijedan meč, ostvarila je dvije pobjede u finalu, ali to nije bilo dovoljno i Srbija je slavila rezultatom 3:2.

Za reprezentaciju BiH nastupile su Emina Hadžiahmetović, Ajla Kovač, Dajana Jojić, Sanja Milojica, Ivona Baškarad i Edina Haračić, pod vodstvom selektorice Amele Hadžiahmetović.

Sutra su na programu pojedinačna takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti