Bh. stonoteniserke osvojile bronzu na Balkanskom prvenstvu

Muška reprezentacija četvrtoplasirana

Bh. stonoteniserke osvojile bronzu na Balkanskom prvenstvu

A. Haznadarević

Ženska seniorska reprezentacija BiH (U-21) osvojila je bronzanu medalju na 38. balkanskom prvenstvu u stonom tenisu za mlađe seniore i seniorke, koje se završava danas u Bugojnu. 

U odlučujućem meču za treće mjesto reprezentacija BiH je rezultatom 3:1 pobijedila Bugarsku. Do ovog meča, igračice naše zemlje savladale su Crnu Goru (3:1), a izgubile od Turske (3:2) i Srbije (3:0). 

 

Prvo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila je selekcija Srbije, drugo mjesto pripalo je takmičarkama iz Turske, na četvrto se plasirala Bugarska dok posljednjeplasirana ekipa Crne Gore. 

 

Muška seniorska ekipa BiH osvojila je četvrto mjesto. Prvo mjesto pripalo je takmičarima iz Bugarske, druga je Srbija a treća Turska. Posljednje, peto mjesto, pripalo je stonoteniserima iz Crne Gore. 

 

Ulogu najbolje igračice u Bosni i Hercegovini opravdala je Emina Hadžiahmetović, koja je u ekipnom dijelu Balkanijade izgubila samo jedan meč. 

 

Zatvaranje Balkanijade predviđeno je danas u 13 sati a tom prilikom bit će uručeni pobjednički pehari i nagrade najuspješnijim ekipama i takmičarima. 

 

Osim BiH, svoje predstavnike na 38. balkanskom prvenstvu u stonom tenisu, koje je u protekla tri dana održano u Sportskoj dvorani KSC-a Bugojno, imali su Bugarska, Srbija, Turska i Crna Gora. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.