Bh. stonoteniserke sutra za 9. mjesto

Evropsko prvenstvo

Bh. stonoteniserke sutra za 9. mjesto

A. Beganović

Ženska kadetska stonoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine borit će se za deveto mjesto na Evropskom prvenstvu za mlade u Pragu.

Nakon pobjede nad Hrvatskom i osiguranog opstanka u Diviziji A, mlade bh. stonoteniserke su u meču za plasman od devetog do 12. mjesta pobijedile Slovačku sa 3:2.

Slovakinje su nakon prva tri meča imale prednost od 2:1, ali su u posljednje dvije partije Emina Hadžiahmetović i Ajla Kovač upisale sigurne pobjede. U susretu za deveto mjesto kadetkinje BiH u utorak u 11.30 sastat će se sa Češkom.

Muška kadetska reprezentacija BiH izgubila je od Austrije 0:3 i u utorak će protiv Luksemburga igrati za 27. mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.