Bh. teniseri saznali protivnike na US Openu

Počinju kvalifikacije na US Openu

Bh. teniseri saznali protivnike na US Openu

Dž. Mrakić

Nešto malo iza ponoći po našem vremenu bh. teniseri saznali su svoje protivnike u okviru 1. kola kvalifikacija za glavni žrijeb posljednjeg Grand Slama sezone, US Opena.

Mirza Bašić (150 ATP), Aldin Šetkić (234 ATP) i Tomislav Brkić (256 ATP) kroz kvalifikacije tražit će svoj put do najboljih 128 tenisera na US Openu.

Najbolje šanse za prolazak dalje ima naš drugi reket Mirza Bašić, koji se u 1. kolu kvalifikacija sastaje sa 202. igračem svijeta, Francuzom Calvinom Hemeryjem. Ukoliko prođe dalje, ići će na pobjednika meča Renzo Olivo – Daniel Taro.

Na megdan Francuzu ide i Aldin Šetkić, koji će prolazak dalje tražiti protiv 174. tenisera na ATP listi, Vincenta Millota. 

Najteži zadatak imat će Tomislav Brkić. Njegov protivnik bit će iskusni Michal Przysiezny, koji je već tri puta bio među 128 najboljih tenisera US Opena. 

Poljak je 142. singl igrač na svijetu.

Vrijedi istaći da Bašić, Šetkić i Brkić i dalje čekaju na svoj prvi nastup u glavnom žrijebu Grand Slam turnira.

Žrijeb 1. kola kvalifikacija US Opena:

Mirza Bašić – Calvin Hemery
Aldin Šetkić – Vincent Millot
Tomislav Brkić – Michal Przysiezny

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.