Bh. teniska reprezentacija pred historijskim uspjehom

Bašić povisio na 2:0

Bh. teniska reprezentacija pred historijskim uspjehom

E. Škorić

Teniska bh. reprezentacija povela je sa 2:0 u posljednjem kolu Druge grupe Euroafričke zone protiv selekcije Litvanije.

Nakon što je Damir Džumhur u tri seta bio bolji od Lukasa Mugevičiusa, naš drugi najbolji teniser Mirza Bašić također je ostvario pobjedu.

Bašićev protivnik bio je Lauryans Grigelis, koji je zadao dosta problema našem predstavniku. 

U prvom setu, kao i u drugom, Bašić je u taj-brejku bio uspješniji. U taj-brejku drugog seta je Mirza bio maksimalan sa sedam uzastopnih poena.

Domaći teniser se uz podršku s tribina nastavio boriti lavovski i u trećem setu, pa je uspio siti da dobije sa 6:3 i da izbori četvrti set. Nakon pet "sigurnih" gemova, Bašić u petom stiže do brejka, kojeg je sačuvao i donio nam trijumf.

Sutra od 14 sati igra se meč dublova, a Babelis i Vaiše suprostavit će se našem tandemu Bašić - Brkić. Dobijemo li taj meč, počinje slavlje.

Podsjetimo, pobjedom nad Litvanijom bi se BiH plasirala u prvu grupu Euroafričke zone, što bi bio historijski uspjeh za bh. Davis Cup reprezentacija.

Davis Cup, grupa II:

Grigelis (Lit) - Bašić (BiH) 6:7, 6:7, 6:3, 3:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi