BiH ima dvojicu predstavnika u drugom kolu Australian Opena

Džumhur nakon pet setova pobijedio Edmunda

BiH ima dvojicu predstavnika u drugom kolu Australian Opena

E. Škorić

Poslije tri sata i 15 minuta Damir Džumhur je uspio da pobijedi Kylea Edmunda u prvom kolu Australian Opena. Bilo je 1:6, 7:6, 4:6, 6:3, 6:1 za najboljeg tenisera Bosne i Hercegovine.

Nakon Mirze Bašića, koji je senzacionalno eliminisao Robina Haasea u prvom kolu, dalje je prošao i drugi naš predstavnik. 

Damir je potrošio mnogo snage, jednostavno meč je bio toliko neizvjestan i izjednačen da je igra u pet setova bila neminovna. 

Očajno je naš najbolji teniser otvorio meč. Osvojio je samo jedan gem u prvom setu, a u drugom setu je počeo s dva vezana gema, a onda je Edmund uvezao dva gema. Ipak, Džumhur je u taj-brejku izjednačio na 1:1.

I onda se opet Edmund probudio, pa je dobio treći set sa 6:4, zahvaljujući brejkku u trećem gemu. Četvrti set pripao je Džumhuru, koji je u drugom gemu propustio broje šanse za brejk, da bi u četvrtom gemu ipak iskoristio jednu od tri brejk šanse. 

Britanac nije imao odgovor na Džumhurovu igru u odlučujućem, petom setu, pa je naš teniser s lakoćom priveo posao kraju i stigao do plasmana u drugo kolo prvog Grand Slama sezone.

Njegov naredni rival bit će Belgijanac David Goffin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi