BiH jedina selekcija sa dva igrača u najboljih 150

Je li vrijeme za prolazak dalje?

BiH jedina selekcija sa dva igrača u najboljih 150

Dž. Mrakić

Davis Cup reprezentacija Bosne i Hercegovine od 4. do 6. marta naredne godine u 1. kolu doigravanja za plasman u Prvu grupu Euroafričke zone igrat će sa reprezentacijom Tunisa.

U žrijebu se nalazi 16 timova, a samo dva najbolja imat će priliku igrati u višem rangu takmičenja.

Naš tim svoje susrete do sada je igrao samo u okviru Treće i Druge grupe Euroafričke zone, a s obzirom na omjer snaga u ovom doigravanju, Bosna i Hercegovina napokon bi trebala zaigrati u Prvoj grupi.

Naime, od 16 selekcija u doigravanju, Bosna i Hercegovina je jedina koja ima dva tenisera unutar 150 najboljih na ATP listi.

Na posljednjoj listi Damir Džumhur i Mirza Bašić zauzeli su 81, odnosno 145. mjesto, a mnoge selekcije nemaju niti jednog igrača unutar najboljih 100.

Izaranicima Amera Delića problem bi mogla predstavljati činjenica da se nalaze u dijelu žrijeba gdje su timovi Bugarske, Litvanije i Južne Afrike, pa bi se Džumhur i ekipa ukoliko prođu Tunis u 2. kolu mogli sastati sa Grigorom Dimitrovom (ATP 29), odnosno u posljednjem kolu sa Južnoafrikancem Kevinom Andersonom (ATP 12) ili pak Litvancem Ricardasom Berankisom (ATP 76).

Ipak, jedna činjenica je nepobitna – Bosna i Hercegovina trenutno ima najkvalitetniji dvojac u Drugoj grupi Euroafričke zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.