Bilo je trenutaka i kada Džumhuru nije išlo najbolje

Nerviranje protiv Baghdatisa

Bilo je trenutaka i kada Džumhuru nije išlo najbolje

E. Škorić

Damir Džumhur danas je pokazao da može da igra i protiv velikih tenisera.

Iako nema pravih sponzora i od malih nogu se bori uglavnom sam, Džumhur je uspio da još jednom na najbolji način predstavi Bosnu i Hercegovinu.

Bili smo sretni kada je igrao protiv Tomaša Berdycha u trećem kolu Australian Opena, još sretniji smo sada kada je izborio meč sa Rogerom Federerom u trećem kolu Roland Garrosa.

Teniser iz Sarajeva je danas uspio da nadigra daleko iskusnijeg Kipranina Marcosa Baghdatisa, te da izbori duel sa čovjekom kojem se vidio kada je bio dječak. Federer je teniski vrh, sportski mag, veličina i nema svako privilegiju da igra s njim.

Džumhur, eto, ima. A protiv Baghdatisa je bilo i teških trenutaka, kada nije išlo baš kako je želio. Urlao je, gubio živce, nervirao se, ali je na kraju ipak slavio. Zasluženo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.