Bjorkman novi trener Čilića

Pred početak US Opena

Bjorkman novi trener Čilića

Nakon što je raskinuo trogodišnju saradnju sa Goranom Ivaniševićem, hrvatski teniser Marin Čilić pronašao je novog trenera.

U pitanju je 44-godišnji Šveđanin Jonas Bjorkman, koji je sarađivao i sa drugim teniserom svijeta, Britancem Andyjem Murrayom.

Bjorkman je i bivši broj četiri, a posebno se isticao u dubl konkurenciji u kojoj je došao do devet Grand Slam titula.

"Jonasa poznajem mnogo godina. Čak smo i trenirali zajedno dok je bio aktivan igrač. Jedan je od najprijatnijih igrača koje sam upoznao na turnirima. Radujem se što ćemo raditi zajedno na ostvarenju novih izazova i nadam se novom uspješnom periodu u karijeri", rekao je Čilić.

Uzbuđenje nije krio ni Šveđanin.

"Poznajemo se još iz mojih igračkih dana i znam da je veliki radnik. Znam da je sebi postavio visoke ciljeve i nadam se da ću mu pomoći u njihovom ostvarivanju. Radujem se početku naše saradnje u Njujorku".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi