Blake preslab za Tsongu
Tsonga u četvrtfinalu Australian Opena

Australian Open, osmina finala

Blake preslab za Tsongu

U posljednjem meču osmine finala Australian Opena, prvog grand slama sezone u muškoj konkurenciji, francuski teniser Jo-Wilfried Tsonga pobijedio je Amerikanca Jamesa Blakea sa 3:0, po setovima 6:4, 6:4 i 7:6(3) po setovima.

Tako se prošlogodišnji finalist plasirao u četvrtfinale u kojem će snage odmjeriti sa Špancem Fernandom Verdascom koji je iznenađujuće nadigrao Andyja Murraya.

Tsonga je relativno lako stigao do četvrtfinala. Samo je u trećem setu Blake pružio veći otpor, ali je u tie-breaku više mirnoće i koncentracije imao Francuz koji je tako na dva koraka od prošlogodišnjeg dostignuća.

Parovi četvrtfinala
Rafael Nadal (Špa, 1) - Gilles Simon (Fra, 6), Roger Federer (Šva, 2) - Juan Martin Del Potro (Arg, 8), Novak Đoković (Srb, 3) - Andy Roddick (SAD, 7), Jo-Wilfried Tsonga (Fra, 5) - Fernando Verdasco (Špa, 14).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.