Bobu za utjehu naslov u miksu
Bob Bryan i Vania King

Iznenađenje u polufinalu parova

Bobu za utjehu naslov u miksu

M. Maksimović

Amerikanka Liezel Huber i njen zemljak Bob Bryan su osvojili Roland Garros u konkurenciji mješovitih parova. U finalu koje je trajalo 97 minuta Huber i Bryan su pobjedili američko - brazilsku kombinaciju Vania King Marcelo Melo 5-7,7-6(5),10-7.

Huber i Bryan su imali tri break lopte, jednu su iskoristili, King i Melo tri, dvije su pretvorili u break, ali na kraju izgubili meč. Na ovaj način je Bob Bryan kompenzirao poraz u polufinalu muških parova.

U konkurenciji muških parova do finala su stigli treći nositelji Lukas Dlouhy i Leander Paes a u finalu igraju protiv nepostavljenih Wesleya Moodija i Dick Normana. Dlouhy i Paes su u polufinalu eliminisali prve nositelje, Daniela Nestora i Nenada Zimonjića i u to u dva tie breaka 7-6(4),7-6(5), dok su pravo malo iznenađenje napravili nepostavljeni Južnoafrikanac Wesley Moodie i Belgijanac  Dick Norman koji su pobjedili braću Boba i Mikea Bryana.

Blizanci su imali čistih 6-0 u prvom setu, meč loptu u drugom, ali su pali nakon tie breaku u drugom. U trećem je jedan break bio dovoljan da Moddie i Norman izbore finale.

Kod teniserki u finalu parova imamo duel trećih nositeljica Medine Garrigues i Virginije Ruano Pascual protiv Azarenke i Vesnine. Azarenka i Vesnina su u dva seta pobjedile Su-Wei Hsieh sa Tajpeha i Kineskinju Shuai Peng 6-3,7-6. Treće nositeljice Španjolke su nakon velike borbe pobjedile Caru Black i Liezel Huber 7-5,5-7,6-2

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.