Borna Ćorić "Star of Tomorrow"

Bolji od Nicka Kyrgiosa

Borna Ćorić "Star of Tomorrow"

Mladi, 18-godišnji hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić zahvaljujući proboju među sto najboljih tenisera svijeta zaradio je ATP-jevu nagradu "Zvijezda budućnosti"

"Nevjerojatan je osjećaj osvojiti ovakvu nagradu. Jedan pogled na listu dobitnika dovoljan je da se zaključi koliko je ovo veliko priznanje. Nagrada "Star of Tomorrow" sigurno će mi biti novi poticaj u karijeri", izjavio je Borna Ćorić.

Na popisu nagrađenih, od 1975. godine do danas, se nalaze mnoga velika teniska imena, ali ima i onih poput Novaka Đokovića i Rogera Federera, koje je ta nagrada zaobišla. Nagrađeni su do prošle godine birani glasanjem, dok se od prošle godine primjenjuje kriterij renkinga. Tako je prošle godine najmlađi teniser u Top 100 bio Čeh Jiri Vesely, a ove je godine, zahvaljujući sjajnom nastupu u Baselu i pobjedi nad slavodobitnikom iz 2003., Rafaelom Nadalom, tu nagradu zaradio Borna Ćorić, "otevši" je iz ruku Australca Nicka Kyrgiosa koji je do tada bio najmlađi među sto najboljih tenisera svijeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.