Borna Ćorić u meču karijere savladao Nadala sa 2:0!

Dječački san: Mission completed

Borna Ćorić u meču karijere savladao Nadala sa 2:0!

Hrvatska i Balkan od večeras imaju novu tenisku zvijezdu. Njegovo ime je Borna Ćorić, ima sedamnaest godina i danas je pobijedio Rafaela Nadala. Bez izgubljenog seta.

Ćorić se nije prepao svog idola iz djetinjstva, protiv kojeg je pružio fantastičnu partiju. Posebno je impresivan bio u prvom setu kada je napravio tri breakea i na kraju slavio rezultatom 6:2. 

Drugi set protiče u ravnopravnoj borbi i igralo se gem za gem, a onda je došao tie break. Borna Ćorić ga je osvojio rezultatom 7:5 a onda je uslijedila nevjerica na njegovom licu. Dječački san je ispunjen, Ćorić ide u polufinale ATP-a u Baselu gdje će se sastati sa Goffinom.

Istini za volju, Rafael Nadal odigrao je zaista loš meč a poznato je i da Španac nije u potpunosti spreman. Bez obzira na sve, ništa ne umanjuje sjajni rezultat kojeg je postigao 17-godišnji hrvatski teniser, kojeg se jednog dana predviđa da postane broj 1 svjetskog tenisa.

ATP Basel, 1/4 finala:

R. Nadal - B. Ćorić 0:2 (2:6, 6:7)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.