Bouchard preslaba za Halep
Foto: EPA

WTA završni turnir

Bouchard preslaba za Halep

E. Škorić

U drugom meču prvog kola ‘crvene’ grupe na WTA završnom turniru Simona Halep je bila bolja od Eugenie Buchard sa 6:2, 6:3.

U prvom meču završnog turnira u Singapuru Serena Williams je dobila Anu Ivanović sa 6:4, 6:4, da bi potom Halep bez većih problema savladala Bouchard.

Rumunska teniserka je za sat i 10 minuta riješila meč protiv Kanađanke koja je prvi gem u prvom setu osvojila kod 4:0 vodstva protivnice. Bilo je jasno da dva brejka Simoni donose prednost u setovima.

Za razliku od prvog, Bouchard je drugi set otvorila nešto bolje, povela s 1:0, ali već u trećem gemu je izgubila svoj servis. Halep je povela 3:1, a drugim brejkom, u devetom gemu, ovjerila je pobjedu.

Simona je iskoristila četiri od sedam brejk šansi, dok je Bouchard imala dvije šanse, no nijednu nije iskoristila. Imala je i pet dvostrukih pogreški, a jedino je od svoje protivnice bila uspješnija u asovima (2:0),

Ovo je ove godine bio treći meč ove dvije teniserke, te druga pobjeda Simone, a obje je ostvarila na tvrdoj podlozi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.