Braća Bryan po četvrti najbolji na završnom turniru

Melo i Dodig pali u super tie breaku

Braća Bryan po četvrti najbolji na završnom turniru

Braća Bryan su još jednom pokazali zašto su najbolji par na svijetu. Po četvrti put u karijeri su osvojili završni turnir, prvi nakon 2009. godine, ukupno 103. u karijeri. Bob i Mike Bryan su u reprizi finala Wimbledona iz prošle godine savladali Ivana Dodiga i Marcela Mela 6-7(5), 6-2, 10-7.

Tie break je bio presudan u prvom setu. Predhodno su braća Bryan su imala tri break lopte kod 3-3, dok su Dodig i Melo svoju priliku propustili pet gemova ranije. Dodig i Melo su odlično otvorili tiebreak. Poveli su 4-0, pa 5-1, no braća Bryan su uspjela izjednačiti na 5-5. Ipak, hrvatsko-brazilski par je osvojio iduća dva poena za prvi set. U drugom setu Bob i Mike Bryan su kod vodstva 2-1 napravili  break na Melov servis, poveli 3-1, a zatim kod 5-2 još jednom uzeli Melov servis za dvostruki break i dobiveni set rezultatom 6-2. Na kraju se igrao super tie break, u kojem su Bob i Mike krenuli sa 3-1, stigli su do 7-4, Dodig i Melo se nisu predavali ali nisu uspjeli napraviti preokret.

Melo i Dodig su osvojili samo jedan turnir zajedno. Prošle godine slavili su u Šangaju. Ove godine su poraženi u tri finala - u Monte Carlu, Torontu i Tokiju. Igrali su i finale Wimbledona 2013. godine, te finale Memphisa 2012. godine.

Finale:
Bob/Mike Bryan (USA) - Melo/Dodig (Bra/Hrv) 6-7(5), 6-2, 10-7

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.