Bracciali i Starace optuženi za namještanje mečeva

Presretnuti razgovori

Bracciali i Starace optuženi za namještanje mečeva

Talijanski teniseri Daniele Bracciali i Potito Starace su optuženi za namještanje mečeva. Mediji u Italiji tvrde kako su su istražitelji presreli internetske razgovore koji dokazuju da su Bracciali i Starace učestvovali u namještanju mečeva.

Između ostalog istražitelji su presreli razgovor Braccialija i njegovog računovođe o meču u Newportu protiv Scovillea Jenkinsa, Amerikanca koji je slavio 6-2, 6-1. Prije tri godine je vlasnik jedne kladionice optužio tada 27. igrača svijeta Staracea kako je dogovorio svoj poraz u finalu Casablance. U tom finalu je Pablo Andujar slavio 6-1, 6-2.

Glavni tužitelj u ovom slučaju Roberto di Martino rekao je kako niti jedan od dvojice tenisera službeno zasad nije pod istragom. Bracciali i Starace trenutno nastupaju na ATP turniru u Moskvi. Talijansko savez je najavio oštre kazne ukoliko se tvrdnje u medijima pokažu istinitima. Obojica su bili među pet

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.