Britanac pozitivan na kokain

Dan Evans pao na doping testu u aprilu

Britanac pozitivan na kokain

D. Rakanović

Britanski teniser Dan Evans objavio je da je bio pozitivan na kokain na doping testu.

Ovaj 27-godišnji teniser, koji je nastupa za Veliku Britaniju u Davis kupu, rekao je da je naučio lekciju nakon što je pao na testu u aprilu. 

"Napravio sam grešku i sada moram da snosim posljedice", rekao je Evans i dodao: 

"Iznevjerio sam mnogo ljudi, moju porodicu, trenera, tim, sponzore i moje fanove. Želim im uputiti veliko izvinjenje. Ovo je bilo tužno i ponizno iskustvo".

ITF je objavio da je Britanac pao na testiranju održanom 24. aprila na ATP turniru u Barceloni. Isto tako, objavljeno je da je privremeno suspendovan od 26. juna. 

Evan je profesionalac od 2006. godine. U karijeri nije osvojio niti jednu titulu, a najbolji plasman imao je u martu ove godine kada je bio 41. na ATP listi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi