Britanci u Umagu, Australija u Varšavi

Mečevi za opstanak

Britanci u Umagu, Australija u Varšavi

Paralelno sa mečevima polufinala Svjetske grupe, ovog vikenda se igra i osam mečeva opstanak. Jedan dvoboj je već počeo, radi se o meču  u Antwerpenu između Belgije i Izraela. Darcis je dobio Selu, Weintraub Bemelmansa nakon što je Belgijanac ispustio 2-1 u setovima.

Vrlo zanimljivo bi moglo biti u Umagu. Hrvatska je bez Čilića, Britanci sa Murrayom, podloga je zemljana. Špancima se vratio Nadal, također igraju na zemlji, ali Ukrajinci mogu biti neugodni jer Dolgopolov i Stakhovsky imaju kvalitete, pa i na zemlji mogu odigrati dobar meč. Švicarska je bez Federera, ali i Wawrinka bi trebao biti dovoljan protiv Ekvadora.

Njemačka je izabrala tvrdu podlogu za Brazil, Holandija u Groningenu zemlju za Austriju. Poljacima imaju jak par, jedan od najboljih na Touru, ali i Australija je jaka sa Hewittom i Tomicem. Igra se u Varšavi, zemljana je podloga. Ako Kubot dobije Hewitta onda bi se svašta moglo dogoditi. Posljednji par je Japan - Kolumbija. Nishikori i Soeda sa jedne, Falla i Giraldo sa druge strane. Kolumbija nije bez šansi.

Španija - Ukrajina
Japan - Kolumbija
Švicarska - Ekvador
Njemačka - Brazil
Poljska - Australija
Hrvatska - Velika Britanija
Holandija - Austrija
Belgija - Izrael

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.