Brkić nakon velike borbe poražen od Jazirija

Tunis izjednačio na 1:1

Brkić nakon velike borbe poražen od Jazirija

Bh. teniser Tomislav Brkić je večeras nakon velike borbe poražen od favorizovanog Maleka Jazirija sa 3:2 u setovima u okviru Davis Cup duela Bosne i Hercegovine i Tunisa, koji se igra u sklopu prvog kola II grupe Euro-afričke zone.

Našem teniseru pripao je prvi set, kojeg je za 53 minute osvojio nakon tie-breaka u kojem je bilo 7:5. Drugi set donosi mnogo bolju igru Tunižanina, koji je sa 6:2 stigao do poravnanja na 1:1 u setovima.

Treći set donosi još jedan tie-break, u kojem se ovoga puta bolje snalazi Jaziri. Bio je Brkić blizu vodstva od 2:1, ali je na kraju set ipak pripao Jaziriju, koji do njegovog osvajanja stigao s rezultatom 9:7.

Četvrti set donosi nastavak vrlo neizvjesnog meča, a opet je o pobjedniku odlučivao tie-break. Baš kao i u prvom setu, Tomislav Brkić je bio koncentrisaniji i uspio izjednačiti rezultat na 2:2 u setovima.

Posljednji, peti set bolje je otvorio Jaziri, koji je na samom startu stigao do breaka prednosti. Tunižanin je čuvao stečenu prednost i na kraju rezultatom 6:4 stigao do pobjede od 3:2.

Ovom pobjedom je Jaziri donio svojoj reprezentaciji izjednačenje u ukupnom rezultatu na 1:1.

Davis Cup:

Brkić (BiH) - Jaziri (Tun) 2:3 (7:6, 2:6, 6:7, 7:6, 4:6)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi