Brkić ostvario veliku pobjedu protiv De Bakkera

Slavio protiv nekada 40. tenisera svijeta

Brkić ostvario veliku pobjedu protiv De Bakkera

Dž. Mrakić

Tomislav Brkić danas je, u okviru meča osmine finala na Biella Challengeru, ostvario jednu od najvećih pobjeda u karijeri.

Naš teniser je u tri seta iznenađujuće slavio protiv Thiemo de Bakkera (ATP-145), trećeg nosioca na turniru i nekada 40. tenisera svijeta.

Brkić je bivšeg šampiona Wimbledona u juniorskoj konkurenciji savladao rezultatom 3:6, 6:2, 7:6(4), a u sutrašnjem meču u četvrtfinalu očekuje ga 312. igrač svijeta, Talijan Salvatore Caruso.

Caruso je stari Brkićev poznanik, do sada su se sastajali u tri navrata, a dvije pobjede slavio je naš teniser. 

Tako bi se Tomislav Brkić, nakon niza loših rezultata u zadnje vrijeme, eventualnom pobjedom protiv Talijana i plasmanom u polufinale ostvario ranking karijere. 

Rođeni Ljubušak na live ATP listi već je ostvario napredak od 15 pozicija i u ovom momentu je 217. teniser svijeta.

Dosad je sebi na ovom turniru, koji se igra za nagradni fond od 42.500 eura, obezbijedio novčani iznos od 1245 eura i novih 15 ATP bodova.

Challenger de Biella, osmina finala:

Brkić - De Bakker 2:1 (3:6, 6:2, 7:6)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.