Brkić: Ova pobjeda je moj najveći dosadašnji uspjeh

Bh. teniser za SportSport.ba

Brkić: Ova pobjeda je moj najveći dosadašnji uspjeh

Bosanskohercegovački teniser Tomislav Brkić plasirao se u drugo kolo kvalifikacija za Australian Open pobjedom protiv Rusa Aslana Karatseva rezultatom 2:0 (7:6, 6:2).

Ovaj rezultat okarakterisan je kao veliki uspjeh za našeg tenisera, kojem je ovo bila prva pobjeda na jednom Grand Slamu. Tim povodom kontaktirali smo Brkića koji je za SportSport.ba iznio svoje impresije nakon važne pobjede.

"Odigrao sam jako dobro protiv Karatseva. Zadovoljan sam svojom igrom i iskreno se nadam da ću istu ponoviti i u drugom kolu kvalifikacija", rekao je za početak razgovora za SportSport.ba Tomislav Brkić, koji je potom dodao:

"U karijeri sam nekoliko puta pobjeđivao igrače koji su tu negdje TOP 100 ali ipak mislim da je ovo moja najznačajnija pobjeda. Igrati na ovako jakom turniru je, po mom mišljenju, veća stvar od toga što se ranije dešavalo. Ovdje igraju najbolji igrači i, s obzirom da se radi o Grand Slamu, ovo je moj najveći uspjeh".

Brkić je trenutno 246. igrač na ATP listi a pobjeda nad ruskim teniserom će mu donijeti značajan pomak ali  i respektabilnu zaradu koja će mnogo značiti našem teniseru u nastavku karijere.

"Ne znam tačno koji je iznos u pitanju ali sigurno je da će mi pomoći. Znate i sami, tenis je dosta skup sport i bez sponzora je teško to sve 'pokriti'. Moram se sam finansirati tako da će ova nagrada, kolika god ona bila, mnogo značiti za moj napredak".

U drugom kolu kvalifikacija Tomislava čeka Aljaž Bedene.

"Pa treba biti realan i reći da je Slovenac favorit. Prošle sedmice je igrao finale ATP turnira u Chennaiju i sigurno da je nakon toga prepun samopouzdanja. Međutim, iznenađenja su moguća i mogu obećati da ću dati sve od sebe, igrati tenis kakav znam pa ćemo vidjeti".

Tomislav Brkić će na megdan Bedeneu u drugom pretkolu Australian Opena prvi izaći na teren (10:00). Bit će to, svakako, lijepa prilika za bh. dijasporu u Melbourneu da pruži podršku našem teniseru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.