Brkić poražen od Albota, Moldavci poveli u Mostaru

Poraz Brkića

Brkić poražen od Albota, Moldavci poveli u Mostaru

M. Šljivak

Moldavski teniser Radu Albot savladao je našeg Tomislava Brkića sa 3:0 u setovima (6:3, 7:6, 6:3) u prvom meču 2. kola Euro-afričke zone Davis Cupa, te je svoju reprezentaciju doveo u prednost od 1:0.

Brkić je vrlo nervozno ušao u ovaj meč. Albot je već na prvi servis Brkića napravio break loptu, te je veoma dobrom igrom, sačuvao prednost do kraja seta. Moldavac je bez većih problema osvojio prvi set rezultatom 6:3.

Naš teniser je prvi break napravio na otvaranju drugog seta, te je poveo sa 2:0. Ipak, Albot je već u narednom gemu vratio izgubljeni break, te je došao do izjednačenja 2:2. Oba tenisera su potom držala svoj servis, pa se ušlo u tie break. Moldavac se u tie breaku bolje snašao, te je osvojio drugi set sa 7:6, što ga je dovelo do vodstva od 2:0.

Brkić je breakom otvorio i drugi set, te je osvojio gem na svoj servis za vodstvo od 2:0. Ipak, Albot je ponovo podigao svoju igru i preokrenuo je susret u svoju korist. Sa još jednim breakom došao je do vodstva od 4:2, da bi Brkić uzvratio breakom u sedmom gemu. Ipak, Albot je već u narednom gemu došao do novog breaka, pa je Moldavac na svoj servis došao do pobjede od 3:0 u setovima za vodstvo Moldavaca od 1:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.